NHS apmaksātie medicīnas pakalpojumi

Mūs tagad  var atrast:

 medrefund.co.uk


Anglijas NHS apmaksā trīs veidu medicīniskos pakalpojumus, kas saņemti citās ES valstīs:
  1. Neatliekamā jeb ārkārtas medicīniskā palīdzība. Šajā kategorijā ietilpst visa veida veselības aprūpes pakalpojumi, kas pakalpojuma sniegšanas valstī klasificēti kā neatliekamā vai nepieciešamā medicīniskā palīdzība. Piemēram, Jānis dzīvo Mančesterā un vasaras brīvdienās dodas uz Latviju, bet pa ceļam Polijā iekļūst avārijā. Polijā Jānim sniedz neatliekamo palīdzību, un viņš pēc tam Lielbritānijā var saņemt iztērēto naudu.

  2. Ambulatorie pakalpojumi jeb veselības aprūpes pakalpojumi, kuriem nav nepieciešama palikšana ārstniecības iestādē uz vienu vai vairākām naktīm. Piemēram, Jānis dzīvo Londonā, un viņam gandrīz katru dienu sāp galva. Ģimenes ārsts izsaka dažādus minējumus par problēmas iemesliem, bet ārstēšanai izraksta tikai paracetamolu. Pēc vairāku mēnešu paracetamola kursa Jānim nepaliek labāk, un viņš izlemj doties pie Latvijas ārsta. Tur atklājas, ka Jānim izveidojusies cista blakus deguna dobumā, kuru nepieciešams operēt. Viņam ir tiesības saņemt atmaksu par visām ārstu konsultācijām Latvijā un viņu izdarītajiem izmeklējumiem.*
  3. Stacionārā veselības aprūpe, t.i., pakalpojumi, kuriem nepieciešama palikšana ārstniecības iestādē vismaz uz vienu nakti. Šiem pakalpojumiem varētu būt nepieciešama iepriekšēja atļaujas saņemšana, tāpēc lūdzu vispirms sazinies ar mums, rakstot krasoarn@gmail.com vai zvanot 07999090728. Ja Jānis, piemēram, vēlās blakusdeguna dobuma operāciju veikt Latvijā, viņam vispirms ir nepieciešama Lielbritānijā saņemta atļauju, jo pēc operācijas viņam vismaz divas dienas vajadzēs uzturēties stacionārā.
* Īpašs statuss ir zobārstniecības pakalpojumiem. Arī par tiem lielākoties ir iespējams atgūt iztērēto naudu (sarakstu ar apmaksājamajiem pakalpojumiem skat. šeit), un atmaksas apjoms ir atkarīgs no UK DRG klasifikatora, kuru nosaka, ņemot vērā Tavu vecumu, dzīvesvietu u.t.t., kā arī pakalpojuma sarežģītību u.c. faktorus.
!!! Atmaksa iespējama tikai par medicīniskiem pakalpojumiem, nevis tiem, kuri tiek veikti estētiskos un skaistumkopšanas nolūkā.
Lai pārliecinātos, ka Tu varēsi atgūt par veselības aprūpi Latvijā iztērēto naudu par nepieciešamo medicīnisko pakalpojumu, lūdzu pēc iespējas savlaicīgi raksti krasoarn@gmail.com vai zvani 07999090728.

No comments:

Post a Comment